ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Green cake

Green cake

Voorbereiding : 5 min Rusttijd : -
Koken : 30 min Materiaal : Sapcentrifuge
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 

6 personen :
8 middelgrote appels
2 glazen* meel
1 1/2 glas suiker
1 zakje gist
Poedersuiker
3 eieren
1 glas havermout
1 glas olie
1 mespuntje kaneel
  *1 glas = 200 ml
1Verwijder de steeltjes en de pitjes van de appels. Verwerk ze met de sapcentrifuge. Drink het sap of maak er vruchtenijs van.
2Verwarm de oven voor op 180°C (th. 6).
3Schraap al het in de zeef achtergebleven vruchtvlees bijeen.
4Combineer alle ingrediënten met als laatste het meel. Goed mengen (het beslag is tamelijk elastisch, dat is normaal).
5Beboter een bakvorm, doe het beslag erin.
6Strijk het oppervlak glad en bak de cake gedurende ca. 30 min. in de oven.
7Laat afkoelen en bestrooi met poedersuiker en kaneel.
Tip van de chef

Niets gaat verloren, alles wordt gebruikt en het is nog lekker ook!


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product