ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Gehaktbrood

Duits recept


Voorbereiding : 10 min Rusttijd : -
Koken : 50 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

4-6 PERSONEN :
1 ui, in kwarten
2 teentjes knoflook, in kwarten
100 g spekblokjes
1 bosje peterselie
200 g kalfsvlees
600 g gehakt
1 ei
2 el kookroom
2 el mosterd
1 el zoete paprikapoeder
20 g boter
zout, peper
Saus :
150 ml witte wijn
150 ml runderbouillon
100 ml kookroom
1

Hak de uien en teentjes knoflook in de transparante kom met het programma FOODPROCESSOR gedurende 20 seconden.

2

Voeg de spekblokjes en peterselie toe. Start het programma FOODPROCESSOR opnieuw gedurende 20 seconden.

3

Voeg het kalfsvlees, gehakt, ei, 2 eetlepels kookroom, de mosterd en paprika toe.Breng op smaak met peper en zout en start het programma FOODPROCESSOR opnieuw gedurende 20 seconden.

4

Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet een ovenschaal in.

5

Vorm het gehaktbrood en leg in de ovenschaal. Bak 20 minuten op 200 °C op het onderste rooster van de oven.

6

Meng ondertussen de witte wijn met de bouillon en kookroom. Bak het gehaktbrood nog eens 30 minuten en schenk er regelmatig een beetje saus over.

7

Snijd het gehaktbrood in plakken en serveer met de saus.

© foto's Sandra Mahut
© 2017 Hachette Livre (Marabout)

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product