ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Fougasse

met olijven

Fougasse Cook Expert
 

Voorbereiding : 15 min Rusttijd : 1 uur 30 min
Koken : 15 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

1 FOUGASSE :
100 gram zwarte, ontpitte olijven
verse tijm
2 theelepels olijfolie
1 eetlepel fleur de sel
FOUGASSEDEEG :
6 gram verse bakkersgist
of ½ zakje droge gist
150 ml koud water
5 gram zout
250 gram tarwebloem
50 ml olijfolie
1Bereid het fougassedeeg.
2Verwarm de oven voor op 220 °C terwijl het deeg voor de tweede keer rijst. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hier voorzichtig het fougassedeeg op. Let op dat de luchtbelletjes niet ontsnappen.
3Strijk het deeg voorzichtig met uw vingertoppen plat; het moet ongeveer 1 cm dik worden. Bedek de helft van het deeg met de olijven en de gewassen tijmblaadjes. Vouw het onbedekte deel van het deeg erover. Bestrijk het deeg met olijfolie, bestrooi met fleur de sel en bak de fougasse 15 tot 20 minuten in de oven. Serveer de fougasse lauw of koud.

fougassedeeg
1Doe de gist en het water in de rvs-kom en selecteer het programma BROOD/BRIOCHE. Neem, wanneer het programma stopt, de deksel van de kom en voeg het zout, de bloem en de olijfolie toe. Schakel het programma weer in door op Auto te drukken.
2Doe het deeg in een met olie ingevette grote schaal, dek het af met plasticfolie en laat het deeg 1 uur rijzen. Vouw het deeg voorzichtig twee maal in de grote schaal om en dek het af met een vochtige doek. Laat het nog eens 30 minuten rijzen.
© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016
Tip van de chef

Het resultaat is afhankelijk van de gebruikte bloem.


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product