ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Flammkuchen

Duits recept

Flammekueche

Voorbereiding : 15 min Rusttijd : 45 min
Koken : 15 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

4 FLAMMKUCHEN :
Voor het deeg :
440 g tarwebloem
1 zakje gistpoeder
1 tl zout
1 mespuntje suiker
250 ml water
3 el olijfolie
Voor de garnituur :
300 g geschilde uien
200 g spekreepjes
150 g crème fleurette (ongeklopte slagroom)
250 g crème fraîche
½ tl zout
3 mespuntjes zwarte peper
Flammkuchen :
1

Maak eerst het deeg voor de flammkuchen. Rol het deeg dun uit op een bakplaat bedekt met bakpapier.

2

Plaats de transparante kom met de midi-kom en de plakjesschijf van 2 mm. Snijd de uien met het programma FOODPROCESSOR.

3

Meng in een kom de crème fleurette, crème fraîche, peper en het zout. Verdeel het mengsel over het deeg. Leg daarop de gesneden ui en spekreepjes.

4

Zet in het midden van de oven en bak gedurende 15 minuten totdat het deeg knapperig is. Goed warm opdienen.

Deeg voor flammkuchen :
1

Doe alle ingrediënten voor het deeg in de kom en start het programma BROOD/BRIOCHE om een mooi glad deeg te krijgen. Kneed tot een bol.

2

Laat het deeg 30 minuten rusten op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 250 °C en verdeel het deeg in 4 gelijke delen.

© foto's Sandra Mahut
© 2017 Hachette Livre (Marabout)
Tip van de chef

Bereid de flammkuchen op een pizzasteen om een nog knapperiger deeg te krijgen.

Variaties:
Garneer de flammkuchen met prei, dunne schijfjes aardappel en bacon, of doe er wat camembert en vossenbessenjam op.
Ook zoete variaties zijn lekker door er chocoladepasta voor op brood en stukjes banaan of schijfjes peer, honing, noten en geitenkaas op te doen.


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product