ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Dhal, indiase llinzenschotel

Dhal de lentilles corail

Voorbereiding : 10 min Rusttijd : -
Koken : 45 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

6-8 PERSONEN :
250 gram nieuwe aardappelen gesneden tot schijfjes (4 mm)
1 in 4 gesneden ui
1 eetlepel olijfolie
300 ml water
400 gram gepelde tomaten op sap
250 gram rode linzen
200 ml kokosmelk
½ bosje verse koriander
3 tot 4 eetlepels kerriepoeder
zout, peper
1Hak de ui in de kom met het programma EXPERT gedurende 15 seconden/snelheid 13 (zonder verwarmen).
2Spatel de ui van de wand van de kom, voeg de olijfolie toe en stel het programma EXPERT in op 3 minuten/snelheid 3/120 °C.
3Voeg het water, de in vier gesneden tomaten met hun sap, aardappelen, vooraf gespoelde linzen, kokosmelk en de helft van de koriander toe. Breng op smaak met de kerrie, zout en peper en stel het programma EXPERT in op 40 minuten/snelheid 1A/105 °C.
4Serveer de dahl in kommen en bestrooi met de rest van de fijngehakte koriander.
© foto's Sandra Mahut
© 2014 Hachette Livre (Marabout)
 
Tip van de chef

Dahl is een traditioneel Indiaas recept. Het is niet alleen bijzonder smakelijk, maar ook uitstekend voor de gezondheid.
Rode linzen springen tijdens het koken open en vormen dan een structuur die veel weg heeft van puree.


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product