ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Clafoutis met geitenkaas,

spekjes en prei

Clafoutis met geitenkaas, spekjes en prei Cook Expert Magimix

Voorbereiding : 10 min Rusttijd : -
Koken : 35 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

6 personen :
2 preien
300 ml melk
300 gram geitenkaas
100 gram uitgebakken spekblokjes
4 eieren
100 gram Maïzena®
4 eetlepels crème fraîche
1 ½ eetlepel olijfolie
2 takjes dragon (naar keuze)
45 gram boter
zout
versgemalen peper
veldsla of jonge spinazie
1Verwarm de oven voor op 180 °C.
2Snijd te prei in ringen. Fruit de prei 10 minuten met 30 gram boter totdat hij zacht is. Zet de prei even apart.
3Doe de melk en de in stukjes gesneden geitenkaas in de rvs-kom en stel het EXPERT-programma in op 1 minuut/snelheid 8/80 °C. Voeg de eieren, Maïzena®, crème fraîche, olijfolie, de fijngesneden dragon, zout en peper toe en stel het EXPERT-programma in op 30 seconden/snelheid 11 (zonder verwarmen).
4Vet een ovenschaal van 24 cm doorsnede ruim in met de boter. Leg spekblokjes en de prei op de bodem en giet het eiermengsel eroverheen. Bak de clafoutis 35 minuten in de oven.
5Serveer de clafoutis lauw op wat veldsla of jonge spinazie.
© Hachette Livre (Marabout) 2016
Tip van de chef

U kunt uw clafoutis ook bereiden in individuele ovenschaaltjes. Pas in dat geval de baktijd aan.


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product