ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Citroensorbet

Citroensorbet

Voorbereiding : 15 min Rusttijd : 2 uur
Koken : - Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 1 stemmen
Download het recept :
 

10-15 bolletjes :
450 ml water
250 g fijne kristalsuiker
de schil van een biologische citroen
of niet behandelde citroen
200 ml citroensap
1Doe de suiker, het water en de citroenschil in een pan. Breng aan de kook en laat 2 minuten doorkoken om een siroop te krijgen. Laat de siroop helemaal afkoelen. Als u haast heeft, kunt u deze siroop vervangen door 300 ml rietsuikersiroop.
2Het citroensap aan de siroop toevoegen en goed doorroeren.
3Laat 2 à 3 uur afkoelen in de koelkast.
4Als de bereiding koud is, stelt u uw ijsmachine in werking. Schenk het mengsel erin via de opening. Laat de machine draaien totdat u de gewenste consistentie heeft, ongeveer 20 à 30 minuten.
5Serveer het ijs onmiddellijk of doe het over in een doos om het in de vriezer te bewaren.

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product