ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Chili con carne

Chili con carne

Voorbereiding : 15 min Rusttijd : -
Koken : 1 uur 5 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 2 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

6 PERSONEN :
1 wortel (100 gram)
1 rode paprika (150 gram)
1 rode Spaanse peper
½ stengel bleekselderij
1 grote ui
500 gram biefstuk
50 ml olijfolie
2 teentjes knoflook
400 gram gepelde tomaten
1 eetlepel tomatenpuree
1 eetlepel gemalen komijn
1 theelepel gemalen kaneel (naar keuze)
400 gram rode bonen uit blik
enkele blaadjes koriander
zout en peper
1Zet de grote transparante kom op de machine met daarin de midi-kom. Bevestig de plakjesschijf van 4 mm in de midi-kom. Was en schil de wortel. Snijd de wortel in plakjes met het FOODPROCESSOR-programma. Zet de wortel even apart. Was de paprika en de peper, snijd ze doormidden en verwijder zaad en zaadlijsten. Was de selderij en snijd vervolgens alles tot plakjes met dezelfde schijf. Verwijder de midi-kom en breng het metalen mes aan.
2Pel de ui en snijd in vieren. Snijd het rundvlees in stukken (zie ook de tip). Vul de transparante grote kom met het vlees en de ui en druk op de Pulse-toets tot het gewenste mengsel verkregen wordt (gehakt, maar niet vermalen tot puree). Zet het gehakt weg.
3Zet de rvs-kom op de machine en vul deze met de olijfolie, de geperste knoflook en de wortel. Stel het EXPERT-programma in op 5 minuten/snelheid 3/120 °C. Voeg vervolgens de gepelde tomaten met het sap, de tomatenpuree, het gehaktmengsel, de paprika, de peper, de selderij, de kruiden, zout en peper toe en schakel het programma SUDDEREN 50 minuten in. Voeg aan het einde de bonen toe en schakel het programma SUDDEREN nog 10 minuten in.
4Dien de chili op met enkele blaadjes verse koriander en rijst.
© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016
Tip van de chef

Voor een snellere bereiding kunt u rundergehakt gebruiken.


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product

ALLE REACTIES
Peter

Lekker. We hebben wel gewerkt met gehakt. Uien dan best even aanstoven.