ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Casinobrood

Casinobrood

Voorbereiding : 15 min Rusttijd : 1,5 uur
Koken : 30 min Materiaal : cakevorm
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 

6 :
350 g tarwebloem
30 g boter
10 g verse bakkersgist
of 5 g gedroogde gist
275 ml melk
10 g kristalsuiker
5 g zout
1Los de gist met behulp van een vork in de lauwe melk op (ca. 35 °C). Laat 1 minuut rusten.
2Doe de bloem, de suiker, de boter, het zout en de melk met gist in de kom met het kneedmes. Zet de machine aan en laat 1 minuut draaien.
3Doe het deeg in een met bloem bestrooide kom. Dek af met plasticfolie of een vochtige theedoek. Laat 1 uur rusten.
4Vet een broodvorm in. Vorm het deeg tot een rol A , leg in de vorm B en dek af met een grote kom of plasticfolie.
5Verwarm de oven voor op 180 °C.
6Laat het deeg 30 minuten rusten bij kamertemperatuur.
7Bak het brood in 30 minuten goudbruin. Als het brood te bruin wordt leg er dan een vel aluminiumfolie op.
8Laat het brood op een rooster afkoelen.

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…