ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Botersaus

Botersaus Cook Expert

Voorbereiding : 5 min Rusttijd : -
Koken : 8 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 1 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

1 PORTIE :
3 sjalotjes (60 gram)
100 ml droge witte wijn
1 eetlepel witte azijn
30 ml water
250 gram koude boter
zout en peper
1Pel de sjalotjes en snijd ze doormidden. Hak de sjalotjes door het EXPERT-programma in te stellen op 20 seconden/snelheid 13. Spatel de sjalotjes van de wand van de kom naar het midden en voeg de witte wijn, de azijn en het water toe. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verwijder de dop en stel het EXPERT-programma in op 5 minuten/snelheid 5/100 °C.
2Stel het programma opnieuw in op 3 minuten/snelheid 5/60 °C en voeg geleidelijk de in kleine stukjes gesneden koude boter toe. Voeg, als de saus niet glad genoeg is, een scheutje water toe en mix 30 seconden op snelheid 18.
© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016
Tip van de chef

Voeg voor een pittiger versie een theelepel kerrie toe aan de botersaus en enkele blaadjes fijngesneden dragon. Deze saus gaat uitstekend samen met visgerechten.


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product