ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Bladerdeeg

Bladerdeeg

Voorbereiding : 2 uur Rusttijd : -
Koken : 30 min Materiaal : taartvorm Ø 28-30cm
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 

1 :
250 g meel patentbloem
130 ml water
50 g zachte boter
200 g koude boter
1Doe het meel, de 50 g in stukjes gesneden boter en het water in de kom met hetkneedmes. Stel de machine in werking.
2Laat draaien en schakel de machine uit zodra het deeg een bal vormt (ca. 30 seconden).
3Neem het deeg uit de kom. Wikkel het in plastic folie en druk het plat. Laat het 1 uur op een koele plaats rusten. 
4Neem het deeg uit de plastic folie. Leg het op een met meel bestoven oppervlak. Rol het met een deegroller vanuit het midden uit en vorm daarbij een kruis .
5Leg de koude boter tussen twee blaadjes folie. Rol hem uit tot een vierkant van 2 cm dik. Plaats de boter in het midden van het kruis en klap de vier kanten naar het midden toe om.
6Rol het deeg uit tot een lange rechthoek D . Klap het als een portefeuille in 3 delen om E .
7Draai het deeg een kwartslag. En rol het uit tot een lange rechthoek F . Klap het alseen portefeuille in 3 delen om E .
8Wikkel het deeg in plastic folie en leg het 30 minuten in de koelkast.
9Herhaal de stappen 6, 7 en 8 twee keer.
10Wanneer het deeg klaar is, geeft u het zijn uiteindelijke vorm en laat het 30 minuten rusten op een koele plaats.

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…