ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Aubergines

en gevulde paprika’s met bulgur

Aubergines en gevulde paprika’s met bulgur Cook Expert

Voorbereiding : 10 min Rusttijd : -
Koken : 55 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

6/8 PERSONEN :
200 gram bulgur
1 kippenbouillontablet
3 paprika’s (450 gram)
2 aubergines (600 gram)
50 ml olijfolie
2 uien
1 teentje knoflook
1 ei
200 gram gekookte ham
200 gram rauwe ham
1 snufje gemalen komijn
4 eetlepels fijngesneden verse kruiden
(bijv. oregano, peterselie, basilicum)
60 gram geraspte parmezaanse kaas
versgemalen peper
1Kook de bulgur in een pan met water en het kippenbouillontablet volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de oven voor op 200 °C.
2Was de paprika’s en de aubergines. Snijd de aubergines doormidden en verwijder het vruchtvlees met een lepel. Snijd de bovenzijde van de paprika’s en verwijder zaad en zaadlijsten. Vul de rvs-kom met 500 ml water en zet de stoommand in de kom. Leg de uitgeholde aubergines in de stoommand en stel het programma STOMEN in op 10 minuten.
3Pel de uien en de knoflook, snijd ze in vieren, doe ze in de schoongemaakte rvskom en stel het EXPERT-programma in op 15 seconden/snelheid 13 (zonder verwarmen). Spatel het mengsel zo nodig van de wand van de kom, voeg 2 eetlepels olie toe en stel het programma in op 5 minuten/snelheid 3/120 °C.
4Voeg het vruchtvlees van de aubergine toe, samen met het ei, de grof gesneden ham, peper, komijn en de fijngesneden kruiden. Stel het EXPERT-programma in op 7 minuten/snelheid 6/80 °C. Meng de bereiding met de bulgur en vul vervolgens de aubergines en paprika’s met dit mengsel.
5Zet de gevulde groenten in een ovenschaal, bestrooi met geraspte parmezaanse kaas, besprenkel met de rest van de olijfolie en zet circa 35 minuten in de oven.
© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product